Treća biciklistička karta iz Molekule

Treća biciklistička karta iz Molekule upravo izlazi iz tiska. Nakon karte staza koje smo osmislili za područje Platka i mreže staza općine Matulji pred nama je bio novi zadatak, biciklistička karta Općine Čavle.

Molekula: Biciklistička karta Čavle

Radi se o sestrinskoj karti staza na Platku, no to nam je tek malo olakšalo posao. Naime, izrada biciklističke (ili pješačke) karte je zahtjevan posao. U dizajn i pripremu za tisak utrošili smo više od mjesec i pol dana. Na praznu topografsku kartu (mjerilo 1:25 000) ucrtali smo 8 staza ukupno dugih nešto više od 60 km. Staze obuhvaćaju veći dio Općine Čavle a prolaze uz Rječinu, Kaštel Grad Grobnik, Automotodrom i Aerodrom, Mlikaričin put … i mnogim drugim zanimljivim lokalitetima.

Molekula: Čavle biciklističke staze

Koncept i sustav koji smo osmislili za Platak primijenili smo i na ovoj novoj karti jer se pokazao i više nego dobar. Uz neizostavne opise staza koje smo popratili grafičkim prikazom visinskih profila na karti su predstavljeni i neki od najzanimljivijih lokaliteta, koje svakako vrijedi posjetiti, te nizom korisnih i zanimljivih informacija o tom kraju.

Sve karte na kojima smo radili ističu se kvalitetom i preciznošću, a u izradi smo sudjelovali od početnih dogovora, preko odabira topografske karte, do papira na kojem su karte otisnute.