Usluge

Molekula je iz Rijeke. Mi smo studio za dizajn, razvoj web i mobilnih aplikacija. Bavimo se milimetrima i pikselima, papirom i ekranima. Pazimo na svaki od njih jer su detalji važni i čine razliku.

Oblikujemo različita grafička i tehnička rješenja surađujući s poduzećima i organizacijama iz područja turizma, proizvođačima, trgovcima, organizatorima manifestacija i drugima. Kroz specifičnosti svakog klijenta naučili smo koristiti različite medije za komunikaciju s publikom i stekli iskustvo u svim područjima grafičkog dizajna, od tiskanih do digitalnih proizvoda.

Dinamika između nas i klijenta vrlo je važna. Inzistiramo na otvorenoj, direktnoj i jednostavnoj komunikaciji u svim fazama projekta. Tako se sve dileme rješavaju pravovremeno, a rezultat je obostrano zadovoljstvo i kvalitetan proizvod sa smislom i ciljem.

Što volimo?

Volimo što je svaki projekt drugačiji i po nečemu poseban. Volimo što je svaki klijent drugačiji i poseban. Volimo jako puno vrsta papira i gotovo sve web browsere. Volimo krenuti od početka, osmisliti ime i dizajnirati logo. Volimo redizajnirati. Volimo osmisliti strukturu web stranice koja ima smisla i koja će korisnike najbolje voditi kroz sadržaj. Istraživanje, dizajn, boje i tipografiju, zadatke i ciljeve. Izazove.

Vizualni identitet i branding

Vizualni identitet obuhvaća sve što vizualno predstavlja poduzeće, proizvod ili uslugu. Na pamet prvo pada logotip kao obilježje koje se provlači kroz sve materijale, ali on je samo dio razrađenog sustava koji opisuje i definira karakterističan sustav boja, tipografiju, te međuodnos grafičkih elemenata i sadržaja.

Cilj nam je dizajnirati prepoznatljiva rješenja iza kojih stoji neki smisao, i već na prvi pogled otkrivaju nešto o vama. Jednostavan dizajn prikladan za aplikaciju na različite površine i materijale, te sustav vizualnih elemenata kroz koje se ostvaruje prepoznatljivost i bez prisustva samog logotipa.

Vizualni identitet vas izdvaja iz mase, čini prepoznatljivima i prati u svakodnevnoj komunikaciji s partnerima i klijentima. Trajno vas predstavlja i zato je važno izradi pristupiti ozbiljno te osigurati dovoljno vremena za njegovu razradu.

Tiskani materijali i grafički dizajn

Dizajn i grafička priprema svih tiskanih i promotivnih materijala. Nabrajati proizvode koji spadaju u ovu kategoriju ne bi imalo kraja, sva sredstva poslovne komunikacije, katalozi, brošure i karte, oglašavanje, ambalaža, ilustracije i još mnogo toga.

Dobro su nam poznate razne tiskarskih tehnike i tehnologije, karakteristike različitih vrsta papira i materijala, mogućnosti završne obrade kojima se može naglastiti specifičnost nekog rješenja. Izbor materijala određuje kako će se pristupiti izradi pripreme za tisak.

Copywriting

Izbor riječi koje prate vizual jednako je važan kao i sam dizajn, te još jedan segment kojim se gradi prepoznatljiv identitet. Upravo ime tvrtke, proizvoda ili usluge ostvaruje inicijalni kontakt s ciljnom skupinom, na njemu se stvara prvi dojam. Zato ono treba biti jednostavno i utemeljeno, a uz promišljenu promociju može postati i sinonim za određeni proizvod ili uslugu.

Slogan koji je lako pamtljiv i dobro pozicioniran priziva se prilikom svakog spominjanja imena uz koje stoji. On treba na sažet, gotovo minimalistički, način opisivati tvrtku, proizvod, uslugu, ili evocirati emociju koju uz njih želimo povezati.

Korisnici čitaju vašu brošuru ili posjećuju internetsku stranicu kako bi saznali više. Pružite im sadržaj koji će ih uvjeriti da ste upravo vi najbolji izbor.

Web dizajn i razvoj

Potpuna usluga od planiranja do lansiranja internetskih stranica, izrađenih po mjeri vašeg poslovanja za vašu publiku. Ciljevi, struktura, dizajn, izrada prototipa, iteracije, razvoj, testiranje i optimizacija. To su faze koje svaki web projekt mora proći kako bi postigao zadane ciljeve.

Struktura i korisničko sučelje koje je intuitivno i jednostavno za korištenje. Sadržaj koji je koristan.

Pratimo aktualne standarde i tehnologije kako bi razvijali web stranice koje su i s tehničke strane efikasne i brze. Dostupne korisnicima u pokretu korištenjem Responsive Web Design principa (responzivne stranice). Fleksibilan dizajn i prezentacija sadržaja koji se prilagođava veličini zaslona na uređaju korisnika.

U pozadini se sadržajem upravlja kroz CMS, odabran po mjeri projekta, a cijeli je web smješten na našoj serverskoj platformi koju neprekidno unapređujemo i razvijamo.

Razvoj mobilnih aplikacija

Mobilne aplikacije. Dizajniramo korisnička sučelja i razvijamo mobilne aplikacije. Kako bi rješenje problema uvijek bilo pri ruci, u džepu ili torbi.

Dostupnost pametnih telefona otvorilo je nove mogućnosti dostave sadržaja i informacija korisnicima. Brojni senzori pretvorili su ih u vrlo korisne pomoćne alate. Pojavile se brojne nove mogućnosti za rješavanje starih problema.

Faze realizacije su vrlo slične onima koje primjenjujemo kod dizajna za web, od praznog papira, preko dobro napisanog koda, do aplikacija koje su vizualno atraktivne i koje se ističu kvalitetnim dizajnom korisničkog sučelja.

I sve ostalo

Pogledajte naše radove i javite nam se: